Aki Kaurismäki
Marko Haavisto, omin sanoin:


Yhteistyö Aki Kaurismäen kanssa alkoi jo 80-luvun lopulla, kun Aki ensi kertaa käytti Badding Rockersin musiikkia elokuvassa "Tulitikkutehtaan tyttö". Seuraavan kerran Badding Rockers soi leffassa "Kauas pilvet karkaavat".

Vuonna 1999 äänitetty Poutahaukkojen kakkosalbumi "Täydellinen maailma" sai Akin innostumaan tosissaan ja kuunneltuaan ko. levyä Portugalissa Aki päätyi käyttämään bändiämme nyt ensimmäistä kertaa myös kuvasssa. "Mies vailla menneisyyttä" sai ensi-iltansa alkuvuodesta 2002 ja menestys samaisena keväänä Cannesin filmifestivaaleilla antoi tuulta myös Poutahaukkojen siipien alle. Näyttelimme elokuvassa pelastusarmeijan bändiä, joka pikkuhiljaa siirtyy hengellisestä musiikista rock'n'rolliin.


Elokuvassa soineet laulumme "Paha vaanii" sekä "Stay" saivat paljon huomiota ja kohta keikat ulkomailla leffan rinnalla kulkien alkoivat pyöriä. Vuosina 2002-2004 vierailimme mm. Japanissa, Kreikassa, Venäjällä, Italiassa ja Ranskassa. Saksassa kiersimme kahden viikon ajan soittaen 11 keikkaa - yhtenätoista päivänä perätysten yhdessätoista eri kaupungissa. Soitimme lähinnä omaa musiikkiamme. Osa teksteistä oli varta vasten käännetty englanniksi, mutta yli puolet esitettiin omalla äidinkielellämme. Lähes poikkeuksetta yleisön palaute oli se että suomenkielisissä esityksissämme olimme parhaimmillamme.